Q10 és a mellrák?
Az alacsony Q10 - koenzim szint összefüggést mutat a mellrák előfordulásával, és kevesen vagyunk, akik eleget viszünk be ebből a fontos anyagból. A belsőségeknek magas a Q 10 tartalma, érdemes figyelni a gyakori fogyasztására. Az élelmiszerek közül a húsok és a hal Q10 tartalma a legmagasabb; több mint 50 mg/kg található a marha-, a sertés- és a csirkeszívben és a csirkemájban. A tejtermékekben jóval kevesebb a Q10 az állati szövetekhez képest. A növényi olajok is elég magas Q10 tartalmúak. A zöldségek közül a petrezselyem a leggazdagabb Q10 forrás, de a szakirodalomban jelentős különbségek vannak a Q10 szintjeik tekintetében. A brokkoli, a szőlő és a karfiol közepes Q10 források. A gyümölcsök és bogyós növények többsége rossz vagy nagyon rossz Q10 forrás, amelyek közül az avokádó kivétel, viszonylag magas Q10 tartalmával Az alacsony szint okozhatja változó korban a mellek fájdalmát.

Megrendelhető: ITT